Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Pátek, víkend a pondělí, első rész

2008. október 06. - TH

Mivel kicsit felgyorsultak az események, és meg akartam várni a végkifejletet, ezért csak most írok az elmúlt napokról - elnézést a késlekedésért. Szóval pénteken felhívtam az ingatlanos fickót, hogy az első lakás, amit megnéztem, érdekelne, és szeretném mégegyszer megnézni a hétvégén, napfényben is. Mondta, hogy utánakérdez a tulajnál. Később visszahívott, hogy a tulaj a hétvégén nem lesz itthon, ezért ez nem megoldható, és ma még jönnek ketten is megnézni a lakást, tehát lehet, hogy hétfőn már nem lesz meg. Bár ez minden idők legátlátszóbb ingatlanos trükkje, de mivel eddig ez volt az egyetlen ajánlatom, nem tehettem mást, mint hogy szóltam, hogy "netene, hojsza", ne nézze meg a lakást senki, ki van véve! Így persze bukott minden árkedvezményre vonatkozó tervem is, meg hogy megnézzem még egyszer, hogy mit is bérelek ki, de nem lehet mindig megfontolt és alapos döntéseket hozni, néha kockáztatni is kell. Remélem, hogy jól járok a gyors döntéssel. A hétvégén szombaton nem sok mindent csináltam, vasárnap viszont egyrészt elkezdtem pakolni a cuccaimat, másrészt meg elmentem autóval megnézni és gyalog körbesétálni a lakás környékét. Autóval odatalálni nem volt NAGYON nehéz, csak a "budai" oldalra áthajtás után volt izgalmas, mert egyenesen szerettem volna továbbmenni, amit viszont nem lehetett, így mindenféle mellékutcán keresztül kerültem a Pilzenská útra. Utána viszonylag könnyen megtaláltam azt a részt, ahol a lakás van, majd alig 10 percet kavarogtam az egyirányú utcák rengetegében, és máris megvolt a ház! A környék nappal is nagyon kellemesnek tűnt, egy erdő kb. 100-200 méterre van a háztól, és nagyon csendes és nyugodt volt minden. Lemértem, hogy mennyi idő gyalog a villamosmegálló (8 perc, de lefelé, visszafele inkább 15-20), megnéztem, hogy van-e bolt a közelben (kb. 5 perc sétára van egy, ami ugyan nem önkiszolgáló, de kedves kutyával és eladónénivel felszerelt), van-e étterem (igen, szemben a bolttal, de nem a legolcsóbb), és vannak-e kutyák (igen, legalább 10-15-tel találkoztam a sétám során, a fele kb. póráz nélkül sétált a gazdi mellett/előtt/mögött). A gyors elemzés után lehajtottam autóval a főúthoz a kacskaringós főúton, amin a busz jön, és észrevettem egy étterem-kocsmaszerűséget az egyik mellékutcában. Amikor végül sikerült behajtani ebbe a - szintén egyirányú - utcába, akkor kiderült, hogy 2 korcsma is van ebben az egy utcácskában. Az eredetileg meglátottat választottam, ami a valódi külvárosi késdobáló minden tulajdonságával rendelkezett (nem túl új berendezés, hosszú padok, nyerő(vesztő)gépek és pár enyhén már besörözött vendég). Belépésemkor persze szó bennakadt, hang fennakadt (mit csinál itt egy idegen?), de amikor látták, hogy leülök egy asztalhoz, hamar megnyugodtak. Viszonylag olcsón igen jól megebédeltem (csirkesteak sonkával és sajttal, sültkrumplival és egy pohár sör - "kinderbier" - került 89 koronába, azaz kevesebb, mint 900 forintba). Folytatása következik hamarosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr79699601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goq 2008.10.07. 14:14:45

Jó kis lakásnak tűnik, de a legfontosabbat nem írod, hogy a tulaj engedi-e állat tartását? És a lakóközösség? Vagy marad öcsi itthon?

TH 2008.10.07. 14:20:46

goq 2008.10.07. 14:14:45
A tulajnak szintén magyar vizslája van, úgyhogy engedi az álattartást, de ez a harmadik részből ki fog derülni! :)
süti beállítások módosítása