Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Ez+az

2009. június 06. - TH

Május elején egy hónapra megszűnt a villamosközlekedés az Anděl és az Újezd megállók között. Emiatt a villamosközlekedés az Anděltől a folyó másik oldalára egy hídon át ment, ez az első napokban nagyon hosszú dugókat okozott a villamosoknak, volt, hogy tíz szerelvény várt egymás mögött. Néhány nap alatt reagáltak is rá, innen kezdve a csúcsidőben állt egy rendőr a híd "pesti" hídfőjénél, és kézzel kapcsolgatta a lámpákat. Lényegesen jobb megoldás volt ez, mint ha a rendőrnek magának kellett volna irányítani a forgalmat, hiszen egyrészt neki is könnyebb volt a dolga, másrészt az autósok sem értetlenkedtek a dolog miatt. És segített is a dolog, a villamosok hosszú, tömött sora megszűnt. A fenti időszakban kicserélték a lezárt szakaszon a síneket, ez alatt igen sűrűn jártak a pótlóbuszok ott. Tényleg meglepően jól sikerült megoldani a pótlást, és a módosított villamosvonalakat is, kellemes meglepetés volt. De ez még semmi, a felújítás hamarabb készült el a tervezettnél, úgyhogy 5-e helyett már 3-ától az eredeti útvonalon jártak a villamosok. Amit az ilyen útvonalmódosításoknál nem értek az az, hogy az útvonalat leíró táblákat egy nappal a dolog ELŐTT cserélik ki. Tehát 2-án már a 3-ától érvényes menetrend volt kirakva, így aztán azt nem lehetett megtudni, hogy éppen akkor merre járnak a villamosok. Ez engem nem zavart, de nem tudom, hogy egy arra bóklászó külföldi mit kezd a dologgal...

Tegnapelőtt pedig mesélte egy kollégám, hogy immáron saját szemével is látta azt, amiről eddig csak olvasott, hogy a városi rendőrök (kb. mint nálunk a közterület felügyelők) kerékbilincset raktak egy tilosban parkoló rendőrautóra. De ez fordítva is működik, a rendőrök is kerékbilincselik a tilosban parkoló városi rendőröket. Gondolom rajonganak egymásért, mindenesetre az jó, hogy nem kivételeznek (kivéve a saját járműveikkel persze...). :)

Múlt hét végén vendégek voltak nálunk, volt kollégám, Ádám, ismét eljött, jött vele egy haverja is, akivel régóta látogatják az Oktoberfestet, ezúttal pedig a II. prágai sörfesztiválra voltak kíváncsiak. A szörnyű időjárás miatt csak egyszer voltunk künn, de igen kellemesnek bizonyult a hely, 5 sátorban igen sokféle kis sörgyár termékeit lehetett tesztelni, és Öcsi is nagyon népszerűnek bizonyult mind a vendégek, mind a pincérek/pincérnők körében. Erről részletesebben majd Öcsi számol be, egyelőre még a jegyzeteit rendezgeti az eseményekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr981167518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása