Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Středa a čtvrtek

2008. október 03. - TH

A csütörtök eléggé rohanós nap volt, úgyhogy csak most tudok írni a szerdáról is.
Szerdán elmentem újra a bankba számlát nyitni, és kaptam is időpöttyöt másnap du. 2-re.
Persze ehhez is sorba kellett állni, de hát ilyen az élet. Szerdáról jelenleg nem sok emlékem van, mert a csütörtök az lényegesen "zajosabb" volt. Egyrészt elmentem ebéd előtt egy ingatlanirodába, hogy keressenek nekem lakásokat, másrészt elmentem a bankba, ahol 40 perc, számtalan aláírás és minden iratom+a munkaszerződésem(!!!) lemásolása után kegyeskedtek nekem megnyitni egy számlát. Igazán felemelő érzés volt. Ahhoz, hogy a netbank is működjön, ahhoz persze kell egy cseh telefonszám is, gondolom SMS-eket küldözgetnek rá. Úgyhogy most az is sürgős lett, mert a bankkártyám elkészül jövő péntekre, akkor úgy is be kell mennem a bankba, célszerűnek tűnne akkor elintézni ezt a témát is, és így legalább a bank és telefon téma megoldódik jövő hét végére. Marad még hátra a lakás. Az ingatlanügynök, akivel beszéltem, átküldött két lakást, és mindkettőt meg is tudtam nézni még csütörtök este. Az első elég kellemes környezetben egy elég jó lakás, az egyetlen probléma, hogy az arra járó busz este és napközben elég ritkán (20-30 percenként) jár, csak csúcsidőben megy normálisan. A második egy meglehetősen nagy, de nem túl jó állapotú lakás volt, elég nagy távra a villamostól, úgyhogy ez sem volt jobb közlekedés szempontjából. Hát majd meglátjuk, hogy mi lesz, egyelőre ennyi a helyzet ezzel. A csütörtök azért volt még pörgős, mert véletlenül munkát is kaptam, úgyhogy amikor nem a fenti ügyeket intéztem, ebédeltem vagy csehórán voltam, akkor dolgoztam főleg. Mára is maradt feladat, úgyhogy megyek is, és foglalkozok azzal tovább...

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr2693916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HKati 2008.10.03. 14:04:58

A "nóta" is azt mondja, hogy "akkor szép az élet, mikor zajlik", de tapasztalatból is mondhatom, hogy jobb ha több feladata is van az embernek, mintha semmi sincs. Persze van arany középút is...
A 20-30 percenként járó busznak nincs hozzáférhető és betartott menetrendje? Mert ha van, akkor talán lehetne rá építeni. És akkor a kellemes környezet és a jó lakás megérné, hogy időre kelljen a buszhoz kimenni. Esetleg egy bicikli?? Más: már akartam kérdezni (és mindenki kérdezi tőlem), hogy a cég fizeti-e a lakás bérleti díját. Vagy legalább hozzájárul-e? (A fizetésen felül, persze!)
Én arra is kiváncsi vagyok, hogy hol és miket ebédelsz (menza? étterem? McDonalds és társai?) Sok knédlit ettél már, sok sörrel? Stb. Persze, ami választ nem akarsz az egész világ orrára kötni - gondolom, ők is olvassák a blogodat - azt elmondhatod majd szóban, amikor itthon leszel.
Addig is minden jót, HKati

TH 2008.10.03. 14:43:31

Igyekszem a kérdésekre sorjában válaszolni. :)
Busz: a busznak van menetrendje, és remélhetőleg tartja is magát hozzá. Ez persze segítség, de az ember nem mindig tudja magát a menetrendhez igazítani tapasztalatom szerint.
Bicikli: Na ne túlozzunk...:)))
Lakás: A cég nem járul hozzá a lakás bérleti díjához, ezt nekem kell majd kigazdálkodni. Ezért hirdetem eladásra a kőbányai lakást, hogy egy olcsóbban fenntarthatót tudjak venni helyette.
Ebéd: menza nincs, a környékbeli éttermekbe járunk. Mivel ez a Vencel tér, kevés a megfizethető árakkal dolgozó hely, szerencsére a régebb óta itt dolgozó kollégák ismerik a legtöbbet. A "megfizethető" az azt jelenti, hogy egy ebéd kijön 1000-1500 forint közötti összegből. Szóval ez TÉNYLEG drága. Mindenesetre jár majd valamikortól étkezési jegy, amit részben én, részben a munkaadó fizet.
Sertés+knédli+káposztát eddig 3x ettem, és igen, általában sört is iszom az ebédhez. :)

tihi 2008.10.04. 18:02:04

na szép, képzeld el, ha én söröznék az ebéd mellé, munkaidőben... :D

TH 2008.10.06. 10:15:05

tihi 2008.10.04. 18:02:04
Hát igen, az kevésbé lenne szerencsés. :)
süti beállítások módosítása