Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Tessék kommentelni!

2008. szeptember 25. - TH

Kedves ismerősök, rokonok és egyéb állatfajták!

Igazán nem akarok kötözködni, de nekem hasznos visszajelzés lenne, ha kommentelnétek néha valamit, amiből tudom, hogy 1) van, aki olvassa ezt a blogot, és 2) megtudhatnám, hogy mi érdekelne benneteket, miről olvasnátok szívesen.
Előre is kösz!

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr89680619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gy; 2008.09.25. 15:25:05

Én pl. nagy érdeklődéssel olvasom Öcsi blogját, bár egy kicsit képtelen ;)! Szóval jó lenne pár kép rólatok meg Prágáról is.

Gy;

Ui: tudsz hozni utopenec -et?

TH 2008.09.25. 15:45:05

Fénykép MÉG nincs, de lesz! Előbb-utóbb!
Lehet, hogy Öcsi nem lesz rajta, mert már otthon lesz, de lesznek képek...
Viszek szívesen utopenecet, ha megmondod, mi az! :)

Gy; 2008.09.25. 16:01:27

Miért, a sörhöz most nem adnak???
Hagymás, ecetes lébe "fojtott" szafaládé, amit sörkorcsolyának (is) esznek, és lehet kapni befőttes üvegben a boltokban. Nagyon finom a kinti, az általam itthon készített utánzat nem adta elég jól vissza az eredetit.

Pontosabban:

"Vízbefúltak" (Utopenci, utopenec)
Ezt a morbid elnevezésû sörkísérõt, a cseh sörözõkben, a pulton fekvõ hatalmas befõttesüvegekbõl halásszák elõ. A csehek eredetileg spekácky nevû kolbászból készítik, mi szafaládéval, vagy debrecenivel helyettesíthetjük, de ebben az esetben néhány napnál továbbb kell érlelni és erõsebb fûszerezésû páclében kell pihentetni.

Hozzávalók:

• szafaládé
• hagyma
• uborka
• paprika
• só, bors, ecet (5%-os)
• cukor

Elkészítés:

Készíts ecetes, cukros, sós vizet, forrald fel, majd hagyd kihűlni. ( 1 liter vízhez kb. 1 - 1 , 5 dl ecet, egy evőkanálnyi cukor, 3 babérlevél illik). A szafaládét, vagy debrecenit hosszában vagdosd be, majd ezekbe a nyílásokba tömködj rengeteg előre besózott karikára vágott hagymát, és/vagy uborkaszeletet, ízesítsd szemes borssal, mustármaggal, pepperonival, majd egy fogpiszkálóval szúrd át, nehogy szétessen. Az így előkészített „kolbászkákat” fektesd egy nagy befőttesüvegbe, önts rá ecetes vizet, hogy ellepje, és fedd le tetővel. Kb. 5 napos pihentetés után (amikor a debreceni elkezd fehéredni) tálalható előételként, vagy sörkísérőként, friss kiflivel, esetleg barna kenyérrel.
/Nők Lapja Cafe
- de -
2006. 06. 16. /

TH 2008.09.25. 17:27:04

OK, így már, hogy tudom, miről van szó, könnyebb lesz találni is! Majd igyekszem, gondolom lesz a mellettünk levő Billában!
süti beállítások módosítása