Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Ismét kedd (úterý)

2008. október 08. - TH

Kedden nem sikerült túl korán kelni az előző napok izgalma után, úgyhogy viszonylag későn értem be, de legalább egész sok munka fogadott. Úgyhogy mivel még sok tenni- és intéznivalóm volt, csak délután tudtam nekikezdeni, amit megszakított az igen szórakoztató cseh óra (nem biztos, hogy nagyon sokat tanultunk, de hogy nagyon sokat nevettünk, az igen), úgyhogy elég sokáig dolgoztam, és utána még a Tescóba is elmentem kisbevásárlásra. Szerencsére itt ez nem azt jelenti, hogy ki kell utazni a világ végére egy hipermarketbe (akkor nyilván nem Tescóba mentem volna), hanem hogy leballagtam a Vencel tér végétől a Národní Trídán a Národní Trída nevű metró- és villamosmegállóig, ami mellett egy többszintes, nagy Tesco van. Persze van egy hipermarket Tesco innen 2 metrómegállóra az Anděl(a linkelt blogbejegyzésben csak az idevonatkozó részt kell elolvasni ezúttal, nem az egészet :) ) nevű megállónál is, ahol a buszra átszállok, de az tényleg hipermarket, úgyhogy az nekem túl lassú megoldás lett volna. Este 9 volt már, amikorra hazaértem (sokat vártam a 30 percenként járó buszra), és a lakásban 17,5 fok fogadott. Hamarosan kiderült, hogy nincs melegvíz sem. Írtam SMS-t a tulajnak, majd próbáltam hívni is, de eredménytelenül. Beletörődtem, hogy jól be kell takaróznom, és hogy csak reggel tudok majd fürdeni, de végül éjfélkor (pont, amikor már leoltottam a lámpát) jött egy SMS, hogy aszongya: "...sorry, knock ind the gas boiler = hand. In the left side...".
Hát ettől nem lettem sokkal okosabb...kopogjak a bojlerben = kéz ? A bal oldalon? Megpróbáltam felhívni, felvette, de így sem lettünk sokkal okosabbak, nem értettem, hogy melyik gombbal mit kéne csinálni. Mondtam neki, hogy semmi gond, jöjjön át másnap reggel, oszt mutassa meg. Mondta, hogy jó. Nem hagyta nyugodni a dolog, úgyhogy rövidesen újabb SMS érkezett: "Bang on the boiler = hand! Them is play". Hevenyészett fordításban ez annyit tesz, hogy "Dörömbölj a bojleren = kéz! Ők van játék/játszás". Úgyhogy összeraktam az információkat: rácsaptam (2. SMS) a bojler bal oldalára (ld. 1 SMS), miután átkapcsoltam az egyik kapcsolót hópihe állásra (ld. telefonban: vmi winter), és lőn: azonnal begyulladt, és működött minden! Szerencsére az elmúlt hetekben sok Poirot regényt olvastam, így egyszerű volt a 3 forrásból összerakni az infót, persze Poirot-nak már az 1. SMS is elég lett volna, de nekem most Hastings kapitány felfogóképességi szintje is megfelelt. :)
Na, ez olyan jól sikerült, hogy reggel már 24 fok volt, úgyhogy amikor írta, hogy jönnek du. a szerelővel rendbe tenni a bojlert (megfelelően gyors reagálás, nem? én elégedett vagyok), válaszoltam, hogy akkor a szobában a beállítást is ellenőrizze. Hát remélem tényleg minden rendben lesz.

Amikor ezeket a sorokat írom, akkor már szerda este van, és otthonról írok, az ingyenes 5. kerületi wifit használva(!!!), ami egyelőre igen gyorsnak is tűnik (az előzetes információkkal szemben), de sajnos beszélgetős programokat (Skype, MSN, GTalk) nem enged csatlakozni. Mindegy, azt hiszem, hogy ha ez tartósan működik, akkor legalább a telefon és ADSL számlán tudok majd spórolni legalább. Következő bejegyzésemben a szerdai angolórát elemzem hosszasan, mert számomra elég felkavaró élmény volt. Most még várnom kell, amíg leülepednek az élmények, hogy ne használjak túl erős szavakat egyik "kedves" kollégámmal kapcsolatban...

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr2704160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HKati 2008.10.09. 10:28:28

Kedves TH! Értékes perceket veszel el a munkaidőmből, ha ilyen jókat, szórakoztatókat és hosszúakat írsz! De csak írjál, nagyon élvezem! Többször megfogom mai is nézni, hogy elkészült-e a higgadt beszámoló az angolóráról...
És persze most már várjuk a szóbeli beszámolót is...!
süti beállítások módosítása