Egy vizsla Prágában

Egy vizsla Prágában

Ismét hétvége

2008. október 20. - TH

Azt hiszem terveztem, hogy írjak pár dologról, de a hétvége eseményei háttérbe szorítottak minden egyebet. Történt ugyanis, hogy Öcsivel szombaton sétálni indultunk az erdőbe. Mentünk is benne egy kört (kutyasétáltatóknak megjegyzem, hogy a 20 perc alatt megtett kör nem jelenti azt, hogy az erdő minden szegletét bejártuk volna - tehát elég nagy a terület), és amikor visszaértünk a hozzánk közeli völgybe, ahol egy tó, és egy abból induló patak van, akkor észrevettük, hogy jobbról nagy sebességgel közeledik egy barna állat. A nagy sebesség ellenére sikerült azonosítanunk, hogy ez egy kutya. Ahogy közeledett, kiderült az is, hogy egy vizsla! Öcsi szinte azonnal félbehagyta a játékot az éppen ott lévő ebekkel, hogy teljes erővel az új jövevényre koncentrálhasson! Egy viszonylag fiatalnak tűnő fiú vizsla volt, rengeteg energiával és igen barátkozós hangulatban...hmmm, ez ismerős! :)
Nemsokára odaértek a gazdái is, egy fiatal pár. Én közben Öcsivel beszélgettem valamiről, így az eb gazdája rögtön angolul nyitotta a társalgást, megkérdezvén, hogy mennyi idős is Öcsi. Kiderült, hogy az övé 6 hónapos. Remekül elvoltak, nem unták meg a játékot, a másik kutya (Brasco v. Brasko) szinte pontosan úgy viselkedett, mint Öcsi ennyi idősen (és nagyjából most is). Játszottak labda-kötélhúzást (egymás szájából próbálják meg kivenni a labdát), ami Öcsi egyik kedvenc játéka (otthon ha játszani támad kedve, mindig hozza a labdát, és a kezembe nyomja, aztán nem adja, és ki kell húznom a szájából). Kergetőztek, birkóztak egy egész órán keresztül. Meg is beszéltük, hogy vasárnap is találkozunk, és így is volt, reggel 10-kor találkoztunk először egy helyes (de kissé túlsúlyos) labradorlánnyal, aztán megérkezett Brasco, és ment tovább a játék, mintha abba se hagyták volna. Sajnos Brascóéknak 11 után el kellett indulniuk, úgyhogy búcsút vettünk tőlük, de megbeszéltük, hogy hétfőn találkozunk a Klamovka parkban.
Vasárnap este tehát felkerekedtünk Öcsivel, hogy megtaláljuk ezt a parkot, ne hétfőn kelljen ezzel foglalkozni. Autóba ültünk, tankoltunk egy kevés naftát, majd irány a felfedezés...rövid(?), fél órás autózás után meg is lett, a tőlünk 3 villamosmegállóra levő park, Öcsinek is nagyon tetszett, meg nekem is, Öcsi talált magának játszópajtást, én meg értékeltem, hogy a park étterméből ki lehet hozni a korsó söröket a parkba, hogy a kutyák tudjanak játszani sörözés közben. Szóval jó helynek tűnik, remélem este teszteljük újra! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://pragaivizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr99723145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geococcyx californiatus 2008.10.28. 23:41:38

Csehországban "naftát" ne tankolj - az ugyanis a dízelolaj...

TH 2008.10.29. 21:25:01

OK, igyekszem vigyázni majd! :)
süti beállítások módosítása